sunnuntai 2. kesäkuuta 2013

Nele Neuhaus: Eine unbeliebte Frau

Näitä dekkaristeja riittää! Nele Neuhaus on saksalainen rikoskirjailija, jonka teoksia ei ole suomennettu. Eine unbeliebte Frau (nainen, josta ei pidetty) on ensimmäinen kirja sarjassa, jonka päähenkilöinä ovat poliisit Oliver von Bodenstein ja Pia Kirchhoff. Heidän tutkimuksistaan on ilmestynyt jo kuusi kirjaa.

Bodenstein ja Kirchhoff ovat sikäli harvinaisia nykydekkarin poliiseja, että molempien siviilielämä on kunnossa. Bodenstein on onnellisesti naimisissa ja Kirchhoff on juuri onnellisesti eronnut.

Kirjan lähtökohtana on nuoren naisen murha, joka on yritetty lavastaa itsemurhaksi. Tutkimusten aikana Bodenstein ja Kirchhoff törmäävät ihmiskauppaan, huumeiden salakuljetukseen, rahanpesuun ja kiristykseen. Nuoren, kauniin ja miehiin menevän naisen murhan syynä voivat olla myös inhimilliset tunteet: rakkaus, mustasukkaisuus, kosto ja viha.

Tämä kirja oli kuin olisi katsonut saksalaista poliisisarjaa. Moitteettomat poliisit tutkivat varakkaiden ihmisten tekemiä rikoksia ja tässä oikeastaan todella rikkaiden, eikä vain varakkaiden. Murhatusta naisesta mainitaan melkein ensimmäiseksi, että hänellä on jalassa Manolo Blahnikit. Epäillyt ajavat kuka Porschella, kuka Ferrarilla. Tutkimuksista kerrotaan yksityiskohtaisesti. Jokainen kuulustelu, keskustelu ja kotikäynti käydään läpi, niin että se on välillä jo puuduttavaa.

Eine unbeliebte Frau on pätevä, mutta aika tavallinen rikosromaani. Minusta siitä puuttuu se jokin, joku koukku tai ominaisuus, joka nostaisi sen esille dekkarien joukosta. Esimerkiksi toisen saksalaisen Ingrid Nollin kirjat erottuvat vinksahtaneella näkemyksellään ihmisluonnosta. Hyvä tapa erottua olisivat myös päähenkilöt, mutta Bodenstein ja Kirchhoff ovat aika pliisuja. Saksalaisille lukijoille Neuhausin dekkarit ovat kelvanneet. Lukemani kirjan painos on 27!

Kustantajan sivuilla oli niin tiukkoja ehtoja Internet-käytölle, että en uskaltanut liittää tähän edes kirjan kansikuvaa. Kuvani on Frankfurtista, koska tapahtumapaikka on Frankfurtin lähistöllä ja itse kaupungissakin käydään.

Tällä kirjalla saan valmiiksi toisen raidan Saksan lippuun (Nannan kirjakimaran haaste).

Nele Neuhaus: Eine unbeliebte Frau
List Taschenbuch 2013, 27. painos, 382 s
Ilmestynyt ensimmäisen kerran 2006

6 kommenttia:

 1. Pitäisiköhän minun ruveta preppaamaan pahasti ruosteista saksaani dekkareilla? Mainio idea! Tosin ruostetta on niin paljon, että taitaisi olla parempi aloittaa ensin lastenkirjallisuudesta... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Dekkarit ovat hyviä kielten preppauskirjoja! Tämä Neuhausin kirja oli yllättävän helppo lukea, helpompi esim. kuin mainitsemani Nollin kirjat.

   Poista
 2. Mielenkiintoista lukea sakasalaisista dekkareista. Nyt kun aloin miettiä, niin olenkohan lukenut itse yhtäkään!? Ei ainakaan tule mieleeni, mutta se voi johtua siitäkin, että olen auttamattomasti käännösten (joko suomi tai enkku) varassa. Saksa ei kyllä enää taivu lukemiseksi asti, vaikka sitä jonkin verran ymmärrän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saksassa julkaistaan paljon dekkareita. Ingrid Nollin kirjoja on käännetty suomeksi. Suomalaisiakin on käännetty saksaksi, esimerkiksi Lehtolaista ja Rönkää.

   Poista
 3. Kustantajan toivetta kannattaa kunnioittaa :)

  Itse skannaan usein kirjan kannet lähinnä siksi, että bloggauksen lukija voi päätellä kirjan kunnon, ja onko se kirjastosta, ja mikä painos se on ja kansikuva siinä on. Tuleeko skannauksesta teos? Epäilen. Jotkut bloggarit ottavat hienoja valokuvasommitteluja kirjasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin otan usein kuvan kirjasta, ainakin, jos kirja on vanhempi. Aina ei vain keksi, miten ottaisi kuvan, joka kertoisi jotain kirjasta.

   Poista

Olisi mukava kuulla, mitä mieltä olet.